Schooldirecteur, manager, mediacoach en beleidsadviseur met visie

Schermafbeelding 2015-02-16 om 12.12.17

Na 11 jaar te hebben gewerkt voor het primair onderwijs in Arnhem wordt weer tijd voor iets nieuws. In die 11 jaar was ik 9,5 jaar schooldirecteur en werkte ik de laatste anderhalf jaar voor het SBO en als bestuursondersteuner. Het was een leerzame en boeiende periode.

Mijn belangstelling gaat meerdere kanten op. Een ding is duidelijk: Ik wil actief meehelpen kinderen goed voor te bereiden op de wereld van morgen. Ik onderschrijf het gedachtengoed van het passend onderwijs. Maar wil het onderwijs relevant blijven voor de toekomst voor onze kinderen, dan is modernisering o.a. langs de denklijn van de 21st century skills noodzakelijk. In mijn visie versterken beide denkrichtingen elkaar.

Ik zie vele mogelijkheden om daar zinvol aan te werken. Eén mogelijkheid is om zelf weer een school te gaan leiden, die gericht is op vernieuwing. Dat betekent - samen met een gemotiveerd team - een uitdagende puzzel leggen ten behoeve van de kinderen. Daar houd ik van.
Wilt u meer weten over mijn onderwijsopvattingen, kijk dan eens op de pagina publicaties. Daar vindt u verschillende artikelen, waarin ik mijn mening heb gegeven over facilitering van veranderingsprocessen in het onderwijs (2007), 21st century skills (2012) en een reactie op het ontstaan van Steve Jobsscholen en toepassing van digitale media in ons onderwijs (2013).

IPad_met_schoolboeken

Maar ook een beleids- of ondersteuningsfunctie gericht op onderwijsinnovatie en 21st century skills zou ik leuk vinden, bij een schoolbestuur, een City-Learning-Centre of een onderwijs-kenniscentrum. Hoe dan ook: ik wil graag mijn talenten inzetten om (een) schoolteam(s) te helpen vorm te geven aan dat onderwijs van morgen. Daar ligt mijn passie.

Participeren-loesje


Bent u op zoek, naar iemand zoals ik, neem dan gerust contact met mij op, dan kunnen we bespreken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Heeft u een goede tip voor een aantrekkelijke vacature, dan hoor ik dat ook graag.

Mijn CV (met contact-gegevens) kunt u hier downloaden.

******


Mijn boek(en):
In februari 2014 verscheen mijn meest recente boek „De Digitale Muziekgids”, de meest complete handleiding voor digitale muziek en audio-streaming in de Benelux. In de 1e helft van 2015 verschijnt - naar verwachting - een update van dit boek, met de nieuwste ontwikkelingen op audiogebied, handleidingen op basis van de laatste versies van muzieksoftware, en de nieuwe internet diensten met streaming audio op CD-kwaliteit.

Geïnteresseerd? Klik op het plaatje voor meer informatie:

cover
ISBN 978-90-79545-00-1, versie 1.1 ebook PDF, 252 pagina’s, € 9,99

******