Schooldirecteur, manager, mediacoach en beleidsadviseur met visie

Schermafbeelding 2015-02-16 om 12.12.17

Deze maand (februari 2015) werk ik al weer 11 jaar als schooldirecteur voor het primair onderwijs in Arnhem, een leuke, boeiende en erg leerzame periode. Maar het wordt weer tijd voor iets nieuws.

Mijn belangstelling gaat meerdere kanten op. Een ding is duidelijk: Ik wil actief meehelpen kinderen goed voor te bereiden op de wereld van morgen. Ik onderschrijf het gedachtengoed van het passend onderwijs. Maar wil het onderwijs relevant blijven voor de toekomst voor onze kinderen, dan is modernisering langs de denklijn van de 21st century skills noodzakelijk. In mijn visie versterken beide denkrichtingen elkaar.

Ik zie vele mogelijkheden om daar zinvol aan te werken. Ik zou het een hele uitdaging vinden om als bovenschools leidinggevende - samen met de scholen - die denklijn uit te werken en vorm te geven. Eén andere mogelijkheid is om zelf weer een school te gaan leiden, maar dan wel eentje, die zijn onderwijs wil moderniseren op basis van de uitgangspunten van de 21st Century Skills, en waarbij gebruik van digitale media uiteraard een prominente rol speelt. Dat betekent - samen met een gemotiveerd team - een uitdagende puzzel leggen. Daar houd ik van.
Wilt u meer weten over mijn onderwijsopvattingen, kijk dan eens op de pagina publicaties. Daar vindt u verschillende artikelen, waarin ik mijn mening heb gegeven over facilitering van veranderingsprocessen in het onderwijs (2007), 21st century skills (2012) en een reactie op het ontstaan van Steve Jobsscholen en toepassing van digitale media in ons onderwijs (2013).

IPad_met_schoolboeken

Maar ook een beleids- of ondersteuningsfunctie op dat vlak zou ik leuk vinden, bij een schoolbestuur, een City-Learning-Centre of een onderwijs-kenniscentrum. Hoe dan ook: Als ik in het onderwijs blijf, wil ik graag mijn talenten inzetten om (een) schoolteam(s) te helpen vorm te geven aan dat onderwijs van morgen. Daar ligt mijn passie.

Maar ook een functie van beleidsadviseur voor een moderne gemeentelijke organisatie met ambitie en een open bestuurscultuur, vind ik aantrekkelijk. Dat moet een gemeente zijn met ruimte voor een ambtenaar 2.0 aanpak (2.1 of hoger is ook goed), een gemeente die zijn inwoners serieus neemt en met inwoners vorm wil geven aan de lokale samenleving. Gemeenten staan voor de moeilijke taak om nieuwe taken vorm te geven in een tijd dat de middelen schaars zijn, en dat vraagt om soms scherpe keuzes en in elk geval om een andere rolneming ten opzichte van inwoners. Echter dat moet een gemeente opbouwen in dialoog en communicatie met inwoners, die de overheid vaak steeds kritischer volgen. Ook dat is ook een ingewikkelde puzzel, die om flexibel en zorgvuldig handelen vraagt, maar ook om goede communicatieve vaardigheden (en af en toe een dikke huid).

Participeren-loesje

Ik heb daarin veel te bieden, namelijk veel kennis en (levens-)ervaring, maar vooral een attitude gericht op vernieuwing en samenwerking. Mijn hart ligt bij een beleidsfunctie gericht op bestuurlijke strategie en/of beleid binnen het sociaal domein in de breedste zin.

Bent u op zoek, naar iemand zoals ik, neem dan gerust contact met mij op, dan kunnen we bespreken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Heeft u een goede tip voor een aantrekkelijke vacature, dan hoor ik dat ook graag.

Mijn CV (met contact-gegevens) kunt u hier downloaden.

******


Mijn boek(en):
In februari 2014 verscheen mijn meest recente boek „De Digitale Muziekgids”, de meest complete handleiding voor digitale muziek en audio-streaming in de Benelux. Begin maart 2015 verschijnt - naar verwachting - een update van dit boek, met de nieuwste ontwikkelingen op audiogebied, handleidingen op basis van de laatste versies van muzieksoftware, en de nieuwe internet diensten met streaming audio op CD-kwaliteit.

Geïnteresseerd? Klik op het plaatje voor meer informatie:

cover
ISBN 978-90-79545-00-1, versie 1.1 ebook PDF, 252 pagina’s, € 9,99

******

Mijn blogs:
Op blogspot schrijf ik onder de titel “Mijn Verzamelingen”. Het is een ratjetoe aan meningen, gebeurtenissen, over onderwijs, voedsel en duurzaamheid, en stukjes over mijn hobby’s. Kijk maar eens of er wat voor jou bij zit.

Selectie uit de meest gelezen blogs in de afgelopen maand:
1. De lekkerste boon (3) (over koffiebonen in de supermarkt)
2. Steve Jobsschool: Goed idee of niet?
3. Waarom de Voedselzandloper (niet) deugt?!
4. De schijf van vijf achterhaald?
5. Electrische fiets, een goede koop