Schooldirecteur, manager, mediacoach en beleidsadviseur met visie

Schermafbeelding 2015-02-16 om 12.12.17

Na 11 jaar te hebben gewerkt voor het primair onderwijs in Arnhem wordt weer tijd voor iets nieuws. In die 11 jaar was ik schooldirecteur, eerst van een basisschool met een leerstofjaarklassensysteem en later van een Jenaplanschool. De laatste anderhalf jaar werkte ik voor het SBO en als bestuursondersteuner. Het was een leerzame en boeiende periode. Wat wil ik in de komende tijd gaan doen?

Ik houd me graag bezig met ontwikkeling van menselijk talent en verbetering van organisaties. De komende jaren wil ik me inzetten op leidinggevende of adviserende functies gericht op maatschappelijk relevante vernieuwingen. Dat kan in het onderwijs, maar ook zou ik het aantrekkelijk vinden om een rol te spelen bij de ontwikkelingen in dienstverlening of sociaal domein bij lagere overheden.

Werken in het onderwijs is boeiend en uitdagend. Ik onderschrijf het gedachtengoed van het passend onderwijs. Maar wil het onderwijs relevant blijven voor de toekomst voor onze kinderen, dan is modernisering o.a. langs de denklijn van de 21st century skills m.i. noodzakelijk. In mijn visie versterken beide denkrichtingen elkaar.
Wilt u meer weten over mijn onderwijsopvattingen, kijk dan eens op de pagina publicaties. Daar vindt u verschillende artikelen, waarin ik mijn mening heb gegeven over de gebrekkige facilitering van veranderingsprocessen in het onderwijs (2007), 21st century skills (2012) en een reactie op het ontstaan van Steve Jobsscholen en toepassing van digitale media in ons onderwijs (2013).

IPad_met_schoolboeken

Maar ook in een beleids- of ondersteuningsfunctie voel ik me als een vis in het water. Dat kan bij een schoolbestuur, een City-Learning-Centre, een onderwijs-kenniscentrum of een gemeente. Bij lagere overheden zijn boeiende verandering gaande en een beleidsfunctie of leidinggevende functie in het sociaal domein, jeugd/onderwijs of (digitale) dienstverlening vind ik ook boeiende uitdaging.

Participeren-loesje


Bent u op zoek, naar iemand zoals ik, neem dan gerust contact met mij op, dan kunnen we bespreken of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Heeft u een goede tip voor een aantrekkelijke vacature, dan hoor ik dat ook graag.

Mijn CV (met contact-gegevens) kunt u hier downloaden.

******